Welpen weekendje weg!

In het weekend van 23,24 & 25 november zijn de welpen op hun najaars weekend kamp geweest

Onze welpen zijn van 23 tot en met 25 november op weekendkamp geweest. Het weekend zouden de welpen dit houden bij Scouting Sint Jan. Dus op met de auto's naar Sint Jan in Moergestel.

Nadat de welpen bij Sint Jan waren afgezet en de ouders met Marala vertrokken waren, kwamen Baghera, Margo en de welpen erachter dat ze bij de kerk Sint Jan waren afgezet en niet bij Scouting Sint Jan. Na een tocht door Moergestel en met hulp van Marala kwamen de welpen gelukkig toch goed aan bij het scoutinggebouw.

Vrijdagavond kregen de welpen van de doorgewinterde schoenzetters Marala en Baghera te horen dat ze zouden leren hoe je een perfecte schoen zet voor Sinterklaas. Om aan de welpen te laten zien wat er gebeurt als je een slechte schoen zet, zette Baghera een ongestrikte schoen met een half opgegeten wortel.

Zaterdagmorgen werden de welpen vroeg wakker gemaakt. Baghera had bij zijn slecht gezette schoen een brief van de pieten gevonden. Geen snoep, omdat de schoen slecht gezet was en omdat de pieten nog een keer moeten langskomen, wilden de pieten een zak door de welpen versgebakken pepernoten.

Dus op weg voor een speurtocht naar de schoenfabriek ... uh de supermarkt, waar de welpen alles kochten voor het pepernoten bakken. Terug op het scoutinggebouw hebben de welpen nog geoefend met veter strikken, waarna ze pepernoten hebben gebakken en het Sinterklaasjournaal hebben gekeken.

Na het eten van lekkere wraps in de avond ook nog mooie tekeningen gemaakt voor in de schoenen. Daarna bij het kampvuur liedjes gezongen en weerwolven gespeeld. Toen was het tijd om de schoen te zetten en te slapen.

De volgende ochtend hebben de welpen bij de schoenen gelukkig beter gebakken pepernoten van de pieten gekregen. Daarmee geslaagd voor het schoenzetten, ontvingen de welpen hun schoenzetdiploma en na de lunch was het weer op weg naar huis.

De foto's die hierbij horen vindt je hier