Huidige Situatie Esjeeka

Huidige situatie

Na 15 jaar intensief gebruik begon ons kelderpand aan de Stedekestraat 5 echt op te raken. Lekkages, grondwater wat door de vloer en muren komt, weinig ventilatie mogelijkheid zomaar wat voorbeelden van een deel van de problemen waar wij mee te maken hadden. Daarnaast zou wegens veranderingen in de huur de prijs voor de kelder explosief stijgen naar een bedrag wat wij daar niet voor kunnen en willen betalen. Tijd voor iets nieuws dus.

In december 2015 hebben we een plan ingediend om een nieuw Scouting gebouw te realiseren op het voormalige van Gend en Loos terrein (het nieuwe Spoorpark). Naast ons zijn er nog 81 andere initiatieven ingediend, maar wij zijn als 1 van de 8 kwartiermakers uitgekozen om onze plannen concreet te maken. Daar zijn we nu heel hard mee aan de slag op deze website en onze facebookpagina kun je al onze vorderingen volgen.

Voor de leden hebben we tijdelijk onderdak kunnen vinden bij BSO de Elzen van Kinderstad, want onze activiteiten moeten natuurlijk gewoon doorgaan, ook zonder gebouw.

De nieuwbouw

In tegenstelling tot ons vorige gebouw, wat in feite een kelder was, willen we dat ons nieuwe gebouw een echt Scoutinggebouw wordt. Zo willen we er voldoende buitenruimte hebben om spellen te kunnen doen, maar ook om te kunnen pionieren & een kampvuur te kunnen stoken.

Een gebouw wat in de eerste instantie in de weekenden plaats gaat bieden aan ons zelf, maar wel met de mogelijkheid voor verhuur aan andere Scoutinggroepen. Maar ook een pand waar andere clubs en verenigingen uit de Tilburg door de weeks en in de avonduren gebruik van kunnen gaan maken..

Daarnaast maakt het nieuwe gebouw het mogelijk om ook minder validen toegang te verschaffen tot ons gebouw, iets wat op onze oude locatie compleet onmogelijk is..

Schets nieuwboue situatie
Locatie van het VGL terrein op kaart

De locatie

Als locatie is gekozen voor het voormalige van Gend en Loos terrein (nieuwe naam wordt Spoorpark) omdat hier een mooi nieuw stadspark wordt gecreeërd, en dit een ideale omgeving is voor een scouting. Daarnaast ligt dit terrein vlakbij onze huidige locatie, waardoor de overgang voor onze huidige jeugdleden niet al te groot is.

Het Spoorpark (oude VGL terrein) bevindt zich tussen de Hart van Brabantlaan & het spoor (& de Ringbaan West/ Sint Ceciliastraat)

Het plan voor het spoorpark is inmiddels goedgekeurd door de gemeenteraad (lees meer)

Meer informatie wat betreft de locatie vindt je in de brochure, de facebookpagina of de korte samenvatting in een video

Het ontwerp

Het ontwerp voor onze nieuwbouw is gemaakt door architect Tjeerd Timmermans. In het ontwerp voor ons nieuwe gebouw is er voldoende ruimte voor alle speltakken, kunnen we allerlei activiteiten doen, die in ons huidige gebouw gewoon niet mogelijk zijn, en kunnen we weer echt scouting zijn.

De nieuwbouw
Van voor
Van achter
plattegrond
Kampvuur kuil (schets)

Financiering

De nieuwbouw zoals we die nu voor ogen hebben kost ten minste €400.000.-, maar om echt alles helemaal naar wens te kunnen realiseren zouden we €450.000 nodig hebben
We hebben het volgende plan om ons geheel nieuwe onderkomen te kunnen financieren:

Spaargeld

Scouting Esjeeka wist natuurlijk dat er een nieuw gebouw moest komen op termijn, en daar is geld voor appart gezet:

€ 100.000

Zelf doen

Door heel veel klussen zelf te doen (voornamelijk aan de binnenkant) verwachten we een deel goedkoper te kunnen doen:

€ 50.000

Lening/hypotheek

Door middel van een lening op basis van 150 obligaties van €1000 bij bedrijven & particulieren Meer info »
Daarnaast zal er nog een bank bij komen voor het laatste deel van de totale kosten te financieren

€ 250.000

Fondsen/subsidies & giften

Via fondsen en grote sponsors (landelijk), kleinere plaatselijke sponsors (geld of materiaal) & crowdfunding willen we dit binnenhalen:

€60.000

Onze sponsors

E&B Techniekgroep Timmermans Architecten WRL Timmerwerken

Hoe kan ik helpen

Er zijn meerdere manieren waarop u ons kunt helpen bij de realisatie van de nieuwbouw, zowel financieel als in diensten:

Steun ons!

Nieuws & Status

25 oktober

Goedkeuring gemeente m.b.t. externe veiligeheidsplan

17 oktober

Oplevering oude locatie (stedekestraat)

2 september

Start seizoen op tijdelijke locatie

6 juli

Onze crowdfunding actie voor de nieuwbouw is gestart! via steunscouting.nl kan je snel en gemakkelijk onze droom voor een nieuwbouw mee werkelijkheid laten worden! Help ons mee!

28 juni 2017

Het ontwerp van de nieuwebouw is vandaag gepresenteerd aan de staf & bestuur van Esjeeka door onze architect Tjeerd Timmermans. Ziet er super tof uit, we zijn er zeer blij mee!

Meer nieuws

Spaargeld

100%

€ 100.000 / € 100.000

Zelf doen

20%

€ 10.000 / € 50.000

Fondsen/subsidies & Giften

16%

€ 10.000 / € 60.000

Lening &
hypotheek

36%

€ 90.000 / € 250.000

Copyright 2018 Scouting Esjeeka Tilburg | Website