Buitenaards bezoek bij de welpen

De welpen zijn het weekend van 13, 14 en 15 april op kamp geweest in Biezemortel. Na de late aankomst van Bagheera op de bso konden de welpen vrijdagavond eindelijk op weekend.

Aangekomen op het scoutinggebouw hebben de welpen al hun bagage naar hun ruimte gebracht.Daarna hebben ze ook meegeholpen met het naar binnen brengen van spelspullen en boodschappen.Terwijl de welpen hun slaapspullen klaarlegden, keek Margo uit het raam en zag ze iets wegvliegen.Op het grasveld lagen allemaal vellen. De welpen hebben die naar binnen gebracht. Op de vellen stond iets geschreven in geheime taal. Nadat de welpen het bericht hadden ontcijferd, bleek dat het bericht van ruimtewezens kwam. Ze willen meer over de aarde weten, maar konden door de andere zwaartekracht niet zelf op onderzoek gaan. Daarom vroegen ze hulp aan onze welpen. De leiding zou nadenken wat te doen.

De volgende ochtend besloot de leiding om de ruimtewezens te helpen. De welpen gaan een filmpje maken met beelden en geluiden van onze aarde. Daarvoor gingen we met zijn allen lopen naar de Drunense Duinen. Dat was een flinke wandeling. Daar hebben de welpen foto‘s en filmpjes voor de ruimtewezens gemaakt. Natuurlijk ook gelunched, spellen gespeeld en vrij gespeeld. Teruglopen was ook een eind, maar dat werd goedgemaakt door de wraps die we aten en het opzetten van de tent door de overvliegers.

In de avond was er kampvuur. Niet meteen, want Bagheera bakte er met het aanmaken niks van. De welpen wisten wel beter hoe je een vuur maakt. Rond het kampvuur ging Marala op de zangtoer en hebben we flink gezongen. Voor bedtijd keken de welpen naar het filmpje met beelden en geluiden die ze voor de ruimtewezens hadden gemaakt. De overvliegers die wilden sliepen spannend in de tent terwijl het buiten regende.

De volgende morgen was het weer inpakken. We hadden nog een bedank bericht van de ruimtewezens ontvangen. En daarna nog even spelen. Toen nog voor het gaan een broodje knakworst gegeten. En daarna was het weer tijd om terug naar huis te gaan. Al bij al een geslaagd weekend.