RSA zomerkamp: Zonnig Zandvoort

De RSA is van 7 tot 14 juli op zomerkamp geweest in het zinderende, zonnige Zandvoort

Het is 7 juli 2018, half 8 's-ochtends & de RSA staat op het punt om te vertrekken naar Zandvoort...op de fiets. Een tochtje van zo'n 125km. Volgens google 6,5 uur fietsen, maar in de praktijk blijkt dat wat langer.

Om 7 uur 's-avonds komt de RSA aan op het kampterrein, waar de begeleiding het hele kampterrein al opgebouwd heeft. Deze dag wordt er verbazingwekkend vroeg geslapen.

Dag 2: "Sportdag". De planning was een vet enthousiaste sportdag, maar door het tropische weer werd deze een beetje aangepast naar een wat haalbaarder niveau. Wat potjes slip and slide kickball* & veel gedoe met water. In de avond staat er ineens een activiteit op de planning.. Paintball. Na een uitleg met veel te vaak het woord "Soldaatjes" erin was het tijd om flink te knallen. Dit viel zeker in de smaak, vooral de jacht op de haas (Bart) was erg leuk.

Op de maandag stond er iets compleets nieuws op de planning. Met je groep gedropt worden met 10 euro, 1 zeiltje, een stukje touw + een WC rol & daar 24 uur op zien te overleven. Dit lijkt een flinke uitdaging, maar uiteindelijk hebben de leden het die 24 uur luxer gehad dan de rest van de week. De dag na de "survival" was het hoog tijd voor wat rust. Dagje hangmat hangen dus.

Woensdag, halverwege de week dus hoog tijd voor wat verfrissing. En zandvoort ligt natuurlijk aan de zee, dus hoog tijd voor een dagje strand. Hier waaide we wel een beetje weg, maar het water was wel lekker.

Donderdag Stadsbezoek-dag, de RSA gaat op de fiets onderweg naar Haarlem. Tijd om de culture hotspots van Haarlem te bekijken: Action, Mac, etc. De begeleiding maakte het zich gemakkelijk op een terrasje.

Op de laatste dag zijn we gaan surfen (nouja poging tot) en dit was echt super tof! Het was best lastig, maar uiteindelijk zijn er wel wat golfjes gepakt. 

Het was een supertof kamp, on to the next!


*slip en slide kick ball is dit: