Welpen Zomerkamp

De welpen zijn deze zomer naar Eindhoven geweest voor zomerkamp.

Bij aankomst vinden de welpen daar brieven die teruggezonden zijn omdat ze niet bezorgd kunnen worden. De brieven hebben vreemde namen, de namen van lijken op die van sprookjes maar toch kloppen ze niet helemaal.

Wat blijkt is dat de leiding van een ultra-geheime tovenaarsclub afkomstig is. En dat die wel wisten waar de brieven heen moesten. Namelijk naar spoortjesland. Want daar was een grote heks die al zo lang in sprookjesland leefde dat ze alle sprookjes ondertussen wel uit haar hoofd kende. Oh wat saai. Daarom besloot ze om de echte sprookjes en sprookjesfiguren weg te toveren en daarvoor in de plaats onechte sprookjes en sprookjesfiguren te toveren.

Klik hier voor de foto's.

De leiding had van hun ultra-geheime tovenaarsclub een missie gekregen om samen met de welpen puzzelstukken van de weggetoverde sprookjes in de normale wereld te zoeken en mee te helpen om de onechte sprookjes weer om te toveren in echte sprookjes. Om te zeker te weten dat de welpen deze missie aan konden kregen die een tovenaarstraining. Hierbij werden ze klaargestoomd om echte tovenaars te worden en kregen ze hun eigen toverstaf die ze de rest van het kamp gebruikt hebben.

Om elk puzzelstukje te vinden gingen de welpen elke dag op avontuur, de avonturen bracht ze bij een prachtig natuurgebied doormiddel van een hike waar muziek een hoofdrol speelde. Het bracht hen ook naar een zwembad, een zelfgemaakt zwempark met glij- buikschuifbaan, verder gingen ze nog shoppen in Eindhoven centrum en eindigde ze in de dierentuin.

Als alle puzzelstukjes gevonden waren werd er een spreuk bedacht die door alle welpen tegelijk uitgevoerd werd. Op deze manier hebben we alle sprookjes kunnen redden en ondertussen veel plezier gehad met ze alle op zomerkamp.