Over Esjeeka

Scouting Esjeeka is de leukste scouting groep in (het centrum van) Tilburg! Ieder weekend verzorgen wij voor tientallen kinderen & jongeren een leuke vrijetijdsbesteding. Daarnaast organiseren we voor onze leden meerdere keren per jaar een weekendkamp & iedere zomer gaan de groepen een week op zomerkamp, het hoogtepunt van ieder seizoen.

Waarom Scouting?

Als eerste natuurlijk omdat het gewoon heel erg leuk is om met leeftijdsgenoten samen te spelen en de wereld om je heen te ontdekken. Daarnaast leer je ook nog een hoop nuttige vaardigheden zoals vuur maken, knopen, navigatie (zonder een telefoon ;P) & nog veel meer. Ook sociaal is scouting erg goed voor een kind. Je leert er samenwerken & (vooral bij de oudere groepen) een stukje zelfstandigheid.

Ook kinderen met een beperking zijn bij ons van harte welkom! Doordat onze nieuwbouw helemaal gelijkvloers is en voorzien is van een mindervalide toilet is het echt voor iedereen toegankelijk

Goed voor de samenleving

Buiten het verzorgen van de leuke activiteiten voor onze eigen leden, dragen wij als scouting ook een steentje bij aan de samenleving. Zo helpen we mee bij de organisaties van evenementen (zoals Festival Mundial en de meimarkt), maar ook voor meehelpen bij een buurt BBQ of straat feestadag draaien we onze hand niet om.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze scouting? Heb je een zoon of dochter die een keer wil komen kijken? Of heb je een activiteit waarbij wij als scouting kunnen helpen?

Neem dan contact met ons op